Accions promogudes


Curs 2019-2020

SETEMBRE 2019

BUNYOLADA DE LES VERGES

Per a la celebració de la diada de les Verges i a la Bunyolada d’infantil i primària, hem donat el nostre suport econòmic per a la compra de material i de bunyols i hem ajudat amb l’organització de voluntaris.

FINANÇAMENT COMPRA DESFIBRILADOR

Hem donat el nostre suport econòmic per la compra d’un desfibrilador pel centre.

OCTUBRE 2019

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

Hem organitzat el calendari d’activitats extraescolars per aquest curs, amb propostes noves ben interessants per tots els gusts i nivells com Lego Robotix, Teatre, Multiesports, Ioga en Família, etc…

NOVEMBRE 2019

SESSIÓ FOTOGRÀFICA DE NADAL

Hem coordinat les sessions de fotos de Nadal, tant de grup com individuals, contractant un fotògraf i organitzant les sessions i les dates de tots els grups d’edat.

DESEMBRE 2019

XOCOLATADA DE NADAL

Un dia abans de posar vacances de Nadal, l’escola ha celebrat l’inici de les vacances nadalenques amb una xocolatada que hem finançat i coordinat.

GENER 2020

SORTIDA EXTRAESCOLAR “CAMINADES EN FAMÍLIA” Nº1: FONTS UFANES

La primera convocatòria de “Caminades en Família” per a socis de l’APIMA ha estat tot un èxit! Un grup format per pares, mares i infants, i guiats per Ferran Sampol, hem realitzat una sortida a peu per la finca es Gabellí, per veure les Fonts Ufanes i també conéixer alguns punts d’interès als seus voltants.

FINANÇAMENT ESPAIS DE ROCÒDROM

Hem ajudat econòmicament a la compra de peces per instal·lar zones de Rocòdrom als patis de Primària i Infantil.

FEBRER 2020

PARTICIPACIÓ A LA RUA D’ALCÚDIA AMB LA COMPARSA “ARBRES PEL CANVI CLIMÀTIC”

Hem organitzat la participació de l’APIMA a la Rua de Carnaval d’Alcúdia. La nostra comparsa, dedicada al CANVI CLIMÀTIC, ha tengut com a protagonistes els arbres per reinvindicar la seva importància en la reducció de les emisions de CO2 produïdes per els cotxes. Més de 70 socis de l’APIMA ens hem involucrat treballant en equip, per preparar les disfresses i els elements que hem creat per la desfilada. I apart de molta diversió, també ens hem endut 2 premis: Millor Vestuari i Maquillatge i Millor Comparsa en Animació i Participació.

MARÇ 2020

SORTIDA EXTRAESCOLAR “CAMINADES EN FAMÍLIA” Nº2: COMUNA DE LLORET I COVA D’EN DAINAT

La segona convocatòria de l’activitat extraescolar “Caminades en Família” per a socis de l’APIMA ens ha duit fins a Lloret! Acompanyats pel guia Joan Carles Palos de Fita a Fita, un grup format per 35 socis entre pares, mares i infants, hem realitzat una ruta a peu, farcida de llegendes sobre el centre del món i de Mallorca. Hem passejat per la Comuna de Lloret, arribant a la Cova d’en Dainat i a la fita que assenyala el centre geogràfic de l’illa de Mallorca.




Curs 2018-2019

SETEMBRE 2018 – POSADA A PUNT DEL PATI D’INFANTIL

Abans de l’inici del curs 2018/2019, hem organitzat un grup de pares i mares voluntaris per ajudar a posar a punt el pati d’Infantil després de que durant l’estiu patís diversos atacs de vandalisme i quedés molt malmès.

SETEMBRE 2018 – INICIATIVA “VINE A TALLAR FRUITA”

Hem ajudat a promoure la iniciativa “Vine a tallar fruita” via xarxes socials, per intentar millorar la participació de les famílies d’Infantil a preparar la fruita que es serveix per berenar, mitjançant un sistema de torns. Amb aquest sistema hem donat suport al programa Fruita Bona, una aposta del centre Porta des Moll per introduir hàbits saludables als infants.

 SETEMBRE 2018 – RECOLLIDA DE SIGNATURES PER UN ATE AL CENTRE

Hem acompanyat a una família amb un alumne amb necessitats especials i hem volgut donar el nostre suport mitjançant la organització de una recollida de signatures per aconseguir que el centre compti amb un ATE (Auxiliar Tècnic Educatiu) que pogués atendre aquest alumne.

OCTUBRE 2018 – NOVES COLXONETES PELS MÉS PETITS QUE QUEDEN A MENJADOR

Hem comprat colxonetes i unes mantes per tenir al Menjador, perquè els alumnes més petits puguin dormir una estona després de dinar quan ho necessitin.

OCTUBRE 2018 – BUNYOLADA DE LES VERGES

Per a la celebració de la diada de les Verges i a la Bunyolada d’infantil i primària, hem donat el nostre suport econòmic per a la compra de material i de bunyols i hem ajudat amb l’organització de voluntaris.

OCTUBRE 2018- ASSEMBLEA DE SOCIS

Hem dut a terme la Primera Assemblea de Socis d’ençà que la nova junta directiva va assumir la responsabilitat d’aquesta nova APIMA. Aquest espai ha servit per poder posar en coneixement de tots els socis quin és l’estat de comptes, quines han estat les primeres accions i quines són les accions que es voldrien desenvolupar al llarg del curs. Sempre amb un esperit constructiu i de col·laboració amb l’equip educatiu del centre!

NOVEMBRE 2018 – PROGRAMA DE VOLUNTARIAT

Hem iniciat un programa per fomentar el voluntariat entre els pares i mares de la nostra associació. Gràcies a aquesta iniciativa l’APIMA sap que pot comptar amb l’empenta i el compromís de diverses famílies que estan interessades en col·laborar més activament.

NOVEMBRE 2018 – SESSIÓ DE FOTOGRAFIES DE NADAL

Hem coordinat les sessions de fotos de Nadal, tant de grup com individuals, contractant un fotògraf i organitzant les sessions i les dates de tots els grups d’edat.

DESEMBRE 2018 – RECOLLIDA DE JOGUINES I CONTES PER UN PARADETA DE L’APIMA AL VIU NADALCÚDIA

Hem coordinat la campanya de donació de joguines i contes de segona mà per l’estand de l’APIMA al VIU NADALCÚDIA 2018 (a celebrar els dies 15 i 22 de desembre), i la resposta ha estat tot un èxit! Us deixam les fotografies d’alguns dels productes donats. Moltes gràcies a tots els que heu col·laborat!

DESEMBRE 2018 – XERRADA DE PREVENCIÓ DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE EN LA INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

L’Apima Porta des Moll ha organitzat una xerrada sota el títol PREVENCIÓ DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE EN LA INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA. Ponent: Mercè Cabot Ordines, Pedagoga col·legiada amb l’objectiu d’informar i sensibilitzar en la prevenció de la violència de gènere des dels cicles d’Infantil i Primària.

DESEMBRE 2018 – PACTE SOCIAL CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

APIMA PORT DES MOLL, s’ha unit al pacte social contra les violències masclistes. Gràcies per unir-te al pacte social contra les violències masclistes: https://www.reaccionem.com/

DESEMBRE 2018 – XOCOLATADA ABANS DE NADAL

Seguint la tradició, el darrer dia abans de les vacances de Nadal, l’Apima ha convidat a tots els alumnes del Ceip Porta des Moll a una xocolatada. Bon Nadal famílies!

GENER 2019 – APIMA ESTRENA NOVA WEB

Feliç Any 2019! Tenim Any nou i web d’APIMA nova! Ens fa molta il·lusió compartir amb vosaltres aquesta nova web que acabem de posar en marxa gràcies a la feina de mares i pares voluntaris. Esperem que us resulti ben interessant.

GENER 2019 – JOGUINES AL MENJADOR DE L’ESCOLA

Totes les joguines que no es varen vendre al Mercadet de Nadal han estat entregades al Menjador de l’escola. De tal manera que tots els infants que van al menjador, s’han trobat al tornar de les Festes de Nadal, que els Reis Mags els hi havien deixat uns regals ben especials.

GENER 2019 – DINERS RECAPTATS AL MERCADET DE NADAL

Tots els diners recaptats amb la venda feta durant el Mercadet de Nadal varen ser entregats al centre i aquest els ha destinat a millores pel centre i a donar suport al viatge d’estudis. Una de les compres fetes han estat les taules de pícnic que milloren l’equipament exterior de l’escola a Primària.

GENER 2019 – MALETA SOLIDÀRIA

Els nostres infants han jugat amb la Maleta Solidària!!! Una maleta que conté materials que ens ajuden a aprendre coneixements, experiències i valors de les diferents cultures del món.

Aquesta activitat s’ha pogut dur a terme gràcies a un conveni de col·laboració amb Unió de Pagesos i la Fundació Agricultors Solidaris, i ha estat organitzat per l’Apima Porta des Moll.

FEBRER 2019 – RODACUBS

Els alumnes de Primària de l’escola han jugat amb les matemàtiques de la mà de Rodacubs Kalcudoku i gràcies al suport econòmic d’Apima Porta des Moll.

FEBRER 2019 – PARTICIPACIÓ EN TALLER DE FAPA

Diversos membres de l’APIMA han assistit al Taller organitzat per FAPA amb el títol: Apoderament de les associacions de Pares i Mares i la Prevenció del Consum de Drogues i Alcohol dels nostres JOVES.

FEBRER 2019 – TALLERS PER A PARTICIPAR A LA RUA D’ALCÚDIA

L’APIMA Porta des Moll ha organitzat uns tallers per a participar fent una comparsa a la Rua d’Alcúdia que es du a terme el 3 de Març. D’aquesta manera es promou la participació de les famílies i els infants en les festes del poble, a la vegada que es comparteix un espai d’oci en comú.

MARÇ 2019 – PARTICIPACIÓ A LA RUA D’ALCÚDIA I GUANYAM EL PRIMER PREMI!

L’APIMA ha participat en la Rua d’Alcúdia en la categoria de Comparses i carrosses Infantils, amb la temàtica PER UNA MAR SENSE PLÀSTICS, i hem guanyat el primer premi! Els diners del premi s’aporten al compte de l’APIMA per utilizar en benefici de tots els infants i de l’escola.

MARÇ 2019 – JORNADES D’EMBELLIMENT DE L’ESCOLA D’INFANTIL

Els dies 8, 9 i 10 de Març s’han dut a terme unes Jornades d’Embelliment de l’escola d’Infantil.

Gràcies a la col.laboració dels mestres i famílies voluntàries s’han dut a terme tasques d’embelliment: pintar parets, sembrar plantes, construir jocs de pati… i el resultat ha estat increïble!

Treballar units, divideix la feina i multiplica els resultats! Moltíssimes gràcies per formar part de l’escola de manera més activa i positiva!!!


DURANT TOT EL CURS 2018-2019

REUNIONS DE COORDINACIÓ AMB EL CENTRE D’INFANTIL I PRIMÀRIA

Al llarg de tot el curs s’han mantingut tot tipus de reunions i comunicacions continues amb la direcció del centre per tal de compartir iniciatives, dubtes i informacions.

REUNIONS DE LA JUNTA DIRECTIVA I COMUNICACIÓ VIA GRUPS DE FEINA

Periòdicament la Junta Directiva de l’Apima s’ha reunit presencialment. I en tot moment ha mantingut la comunicació via el grup de whatsapp general i per grups de feina que ens ha permès mantenir una comunicació activa i continuada per dur endavant totes aquestes tasques. Tots els membres de la Junta Directiva dediquen el seu temps a l’APIMA d’una forma completament voluntària.